Nieuws

Een overzicht van de laatste nieuwsberichten

Professioneel en prachtig optreden Central Heat Bigband in Kulturhus De Brede Blik

Geschreven door: Anneke Nijman, Angerlo’s Nieuws

Het Kulturhus in Giesbeek is reeds anderhalf jaar de repetitielocatie van de Bigband.       Een optreden kon dan ook niet uitblijven en vond plaats op 7 april om14.30 uur.

Ondanks het mooie weer op deze zondagmiddag was de opkomst groot en moesten er zelfs stoelen bijgeplaatst worden. Veel bekende gezichten, maar ook mensen van buitenaf waren hiervoor naar Giesbeek gekomen. Het was een mooi afwisselend programma met een mix van swing, latin, braziliaans en sfeervolle ballads onder leiding van bandleider Hein Buying.  Zangeres Annelore Horn en oud-bandlid Vincent Roerdink hebben de zangnummers voor hun rekening genomen.

De bigband oefent om de week in het Kulturhus op vrijdagavond van 20.00 uur tot 23.00 uur, waar je van harte welkom bent om een keer te luisteren.

Een spetterend Het Gies Podium, 4 én 5 november 2023!

Voor de vierde keer kwam op 4 én 5 november een keur van lokale muzikanten en zangers bijeen in de grote zaal van Kulturhus de Brede Blik in Giesbeek voor een spetterend Giese Podium.
Voor de eerste keer niet alleen op een uitverkochte zaterdagavond, maar nu ook op een heel goed bezochte zondagmiddag.
Initiatiefnemer van het eerste uur Wim Lourens had een twintigtal aan Giesbeek ‘gelinkte’ enthousiaste amateurmusici om zich heen verzameld onder het motto ‘voor Giesenaren, door Giesenaren’.
Zonder iemand tekort te willen doen (alle namen zijn bij de redactie bekend) noemen we: Carien Schonewille, Maartje en Laura Kaper, Karin en Michael Roekens, Suzanne Beekman, Ottolien Teering, Jacques Verkerk, Peter Schrauwen, Jan Rooding (2x), ‘blazers’ van Gregorius, Toon Worm en Wim zelf natuurlijk.
Toetsenist Jan Storteboom bleek deze editie een prima vervanger voor de helaas uitgevallen Antoon Wieland, die er het volgend jaar zelf weer bij hoopt te zijn.
Zij brachten een breed repertoire ten gehore van country, rock, nederpop tot luisterliedjes.  Zo kwamen vele covers voorbij met als opening ‘Listen to the Music’ van the Doobie Brothers,  maar ook ‘Another 45 miles’  en  ‘Just a little bit of Peace in my Heart’  van de Golden Earring en ‘Weekend’ van Earth and Fire, ‘Moonlight Shadow’,  ‘Dust in the Wind’,  ‘You Can’t hurry Love’,  ‘Give a Little Bit’ van Supertramp,  ‘A Way to your Heart’.  Maar ook ’the Phantom of the Opera’, ‘Dansen op een Vulkaan’,  ‘Son of a Preacher man’ van Dusty Springfield en het psychedelische ‘White Rabbit’ van Jefferson Airplane. Kortom teveel, teveel, veel te veel om op te noemen. Voor elk wat wils en alles van hoge muzikale kwaliteit.
Als afsluiting werd het podium te klein toen alle medewerkenden hun optreden massief afsloten met ‘The Show’ van The Dizzy Man’s Band.  ‘The show, the show, we do like the show. The glittering, the number one, we do like the show!’.
En een staande ovatie getuigde dat alle aanwezigen het daar hartgrondig mee eens waren en flink genoten hadden…
Ook een evenement als het Giese Podium kan niet zonder tal van vrijwilligers: voor licht en geluid, zaalorganisatie, bardienst, bonnen verkoop etc.  Vandaar dat ook zij onder luid applaus bedankt werden.
Menigeen kijkt al reikhalzend uit naar de lustrumeditie volgend jaar.
Voor meer informatie: kulturhusgiesbeek@gmail.com


Laponia – Een film over Lapland (NVGB) 14-03-23


Lees meer...

Nieuwsbrief 3 Het Giese Podium (2021-2022)

Hallo allemaal, ik hoop dat deze nieuwsbrief eenieder in goede gezondheid bereikt en ook dat dat zo mag blijven. Afgelopen 1,5 jaar hebben we allemaal de ontwikkelingen van het Corona virus kunnen volgen en velen hebben ook de gevolgen daarvan lijfelijk ondervonden. Vele activiteiten en festiviteiten vonden geen doorgang in de afgelopen periode en werden […]


Lees meer...

Vacature penningmeester SGCZ DBB

Door het aftreden van Linda Soethof is de bestuursfunctie penningmeester vacant.  Kandidaten kunnen zich voor meer informatie wenden tot het bestuur. Voor contactgegevens zie  hiervoor de pagina van het SGCZ op deze website in het menu onder de hoofdkop Kulturhus De Brede Blik.


Lees meer...

Actuele status opstarten activiteiten na lockdown

*Vanaf 19 mei zijn de Yogalessen van YoGies hervat. Voor lestijden zie planning of via Trea Draaijer * vanaf  woensdag 20 mei worden de danslessen van Dans je Fit weer in de grote zaal gegeven. * vanaf  woensdag 20 mei zijn er weer 1 op 1 ritme lessen op het podium(lokaal) door / voor Gregorius […]


Lees meer...

YoGies Yoga lessen On-Line

De Yoga lessen van Yogies worden momenteel alleen On-Line gegeven.  We houden u op de hoogte en zullen u informeren zodra het Kulturhus weer open mag.


Lees meer...

Dans Je Fit (DJF)

Sinds twee weken zijn de danslessen van DJF weer opgestart buiten op het plein achter het Kulturhus De Brede Blik. We duimen voor (zolang het duurt) voor mooi weer voor de kinderen.


Lees meer...

Bloedprikken SHO

De locatie voor het Bloedprikken in Giesbeek is met onmiddellijke ingang verplaatst naar de St. Martinuskerk, Kerkstraat 39, 6987 AA Giesbeek. U kunt via de website SHO.nl digitaal een afspraak maken  voor de donderdag ochtend.


Lees meer...

Activiteiten zijn/worden weer “corona proof” opgestart

De Paulusschool (basis onderwijs) en de Kinderopvang “humankind” zijn na de zomervakantie weer volop in bedrijf. Verder is er bezetting aanwezig op het DKK Gelderland kantoor. Uiteraard alles overeenkomstig de RIVM richtlijnen. Zie voor verder informatie de betreffende websites. Na de zomervakantie zijn/worden de volgende activiteiten Corona proof opgestart: Studio Fame (kracht & conditie) Yogies […]


Lees meer...

Kulturhus DBB gesloten

In verband met het corona virus zijn alle sociale, culturele, sportieve  en maatschappelijke activiteiten  voorlopig  vervallen en is Kulturhus De Brede Blik nagenoeg volledig gesloten. Voor actuele informatie over onderwijs, kinderopvang, bibliotheek en zorg zie de website van de betreffende organisatie.  Zodra de beperkende maatregelen zijn opgeheven zullen de verenigingen en organisaties u informeren over […]


Lees meer...