Een spetterend Het Gies Podium, 4 én 5 november 2023!

Voor de vierde keer kwam op 4 én 5 november een keur van lokale muzikanten en zangers bijeen in de grote zaal van Kulturhus de Brede Blik in Giesbeek voor een spetterend Giese Podium.
Voor de eerste keer niet alleen op een uitverkochte zaterdagavond, maar nu ook op een heel goed bezochte zondagmiddag.
Initiatiefnemer van het eerste uur Wim Lourens had een twintigtal aan Giesbeek ‘gelinkte’ enthousiaste amateurmusici om zich heen verzameld onder het motto ‘voor Giesenaren, door Giesenaren’.
Zonder iemand tekort te willen doen (alle namen zijn bij de redactie bekend) noemen we: Carien Schonewille, Maartje en Laura Kaper, Karin en Michael Roekens, Suzanne Beekman, Ottolien Teering, Jacques Verkerk, Peter Schrauwen, Jan Rooding (2x), ‘blazers’ van Gregorius, Toon Worm en Wim zelf natuurlijk.
Toetsenist Jan Storteboom bleek deze editie een prima vervanger voor de helaas uitgevallen Antoon Wieland, die er het volgend jaar zelf weer bij hoopt te zijn.
Zij brachten een breed repertoire ten gehore van country, rock, nederpop tot luisterliedjes.  Zo kwamen vele covers voorbij met als opening ‘Listen to the Music’ van the Doobie Brothers,  maar ook ‘Another 45 miles’  en  ‘Just a little bit of Peace in my Heart’  van de Golden Earring en ‘Weekend’ van Earth and Fire, ‘Moonlight Shadow’,  ‘Dust in the Wind’,  ‘You Can’t hurry Love’,  ‘Give a Little Bit’ van Supertramp,  ‘A Way to your Heart’.  Maar ook ’the Phantom of the Opera’, ‘Dansen op een Vulkaan’,  ‘Son of a Preacher man’ van Dusty Springfield en het psychedelische ‘White Rabbit’ van Jefferson Airplane. Kortom teveel, teveel, veel te veel om op te noemen. Voor elk wat wils en alles van hoge muzikale kwaliteit.
Als afsluiting werd het podium te klein toen alle medewerkenden hun optreden massief afsloten met ‘The Show’ van The Dizzy Man’s Band.  ‘The show, the show, we do like the show. The glittering, the number one, we do like the show!’.
En een staande ovatie getuigde dat alle aanwezigen het daar hartgrondig mee eens waren en flink genoten hadden…
Ook een evenement als het Giese Podium kan niet zonder tal van vrijwilligers: voor licht en geluid, zaalorganisatie, bardienst, bonnen verkoop etc.  Vandaar dat ook zij onder luid applaus bedankt werden.
Menigeen kijkt al reikhalzend uit naar de lustrumeditie volgend jaar.
Voor meer informatie: kulturhusgiesbeek@gmail.com