Doelstelling

Kulturhus is een Scandinavisch begrip. Het staat voor een veelzijdig gemeenschapscentrum waarbij de gebruikers meer delen dan alleen de voordeur. Vergaande samenwerking tussen deelnemers is de sleutel naar een goed Kulturhus. Het Kulturhus is belangrijk voor levendige dorpskernen.

tekstblok

Het Kulturhus de Brede Blik is het eerste Kulturhus in de provincie Gelderland. Het werd in 2004 geopend. Het Kulturhus is een gemeenschapshuis met de belangrijkste voorzieningen voor de inwoners van Giesbeek en omstreken. De organisatie van De Brede Blik is gericht op samenwerking.

Voor Kulturhus De Brede Blik hebben de hoofdgebruikers en de gemeente de onderstaande doelstelling geformuleerd: Een centrale voorziening voor mensen in Giesbeek en omstreken, waar een samenhangend aanbod wordt verzorgd op het gebied van (basis)onderwijs, welzijn, zorg, cultuur en kinderopvang. Kort gezegd: het Kulturhus als kloppend hart van Giesbeek

In de Brede Blik profiteren diverse organisatie op het gebied van (basis)onderwijs, zorg, welzijn, cultuur, recreatie en ontspanning van elkaars kennis en accommodatie. Op deze website vindt u kort informatie over alle professionele organisaties en lokale verenigingen die meedoen in het Kulturhus De Brede Blik. Verdere inhoudelijke informatie kunt u vinden op de websites van de organisaties en verenigingen.

Voor de belangenorganisatie van en voor Giesbeek  verwijzen wij naar:

 http://dorpsplatformgiesbeek.nl/