Starterswoningen Giesbeek

Op 15 februari om 4 uur gaf Willy van Haren in het Kulturhus DBB namens het dorpsplatform Giesbeek de aftrap voor de informatiemiddag over starterswoningen in Giesbeek. In een volle zaal luisterden jongeren, ouders en andere belangstellenden naar een uitgebreide uitleg over plannen, (on)mogelijkheden en financiering van woonwensen in ons dorp.

Joel Ebbers ging uitgebreid in op procedures en hobbels bij de realisatie van een woning. Daarbij kwamen ook de verschillende reeds bestaande plannen aan de orde. Daarnaast ging hij in op toekomstige mogelijkheden in Giesbeek.

Moninca Soumokil ging samen met een aantal collega’s in op financiering en hypothecaire voorwaarden bij de aankoop van een huis.

De middag is afgesloten met een oproep om samen met de jongeren een signaal af te geven aan de gemeente dat er serieuze wensen zijn om in Giesbeek starterwoningen te realiseren.

Wil je meedoen om dit geluid over te brengen naar het gemeentehuis in Zevenaar. Meld je dan aan bij:  starterswoningen@dorpsplatformgiesbeek.nl

Voor een impressie van de zaterdag middag  zie de galerij onder Foto’s 2020.